Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Diareea infantilă

Diareea infantilă

Este destul de obişnuit la copiii mici, între 1 şi 5 ani, să aibă scaune frecvente, urât mirositoare şi moi, cu mucus şi bucăţi de mâncare uşor vizibile în interiorul lor. Aceste tipuri de activitate intestinală sunt cunoscute ca „diaree infantilă” şi deseori apar la copiii care sunt, de altfel, sănătoşi şi cresc bine.

Doctorii nu reuşesc întotdeauna să descopere cauza acestui fenomen. Totuşi, există câteva trucuri pe care le poţi folosi chiar tu, pentru a trata problema:

  • Fii atentă la cât lichid bea copilul tău la mese şi între mese. Dacă este foarte mult, redu cantitatea.
  • În cazul în care copilul vrea să bea între mese, oferă-i ceva de mâncare în acelaşi timp, cum ar fi o bucată de pâine cu unt. Aceasta va ajuta la absorbţia unei părţi din lichid.
  • Încearcă să introduci mai multă mâncare cu grăsimi, cum ar fi iaurtul complet sau brânza.
  • Dacă dieta micuţului include multe fibre sau mâncare integrală, ar fi bine să reduci puţin cantităţile, pentru că acestea pot face scaunul copilului mai moale. Asigură-te că dieta copilului este variată şi echilibrată.
  • Mişcarea şi activitatea ajută sângele să curgă în sistemul digestiv al copilului tău, aşa că dă-i ocazia să-şi consume energia.

 

Dacă nici acum problema nu dispare, iar medicul nu reuşeşte să afle ce o cauzează, nu te îngrijora.  Lucrurile s-ar putea regla de la sine pe măsură ce copilul tău creşte şi sistemul său digestiv se maturizează.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare