Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Trusa de prim ajutor

Trusa de prim ajutor

În primul an de viață, bebelușul este foarte sensibil la nenumărate afecțiuni, motiv pentru care trebuie să fii tot timpul pregătită. De aceea, trusa de prim ajutor, nu trebuie să lipsească din nici o casă.

Cu siguranţă că bebeluşul tău este monitorizat de un medic pediatru care te învaţă tot ce trebuie să ştii despre dezvoltarea şi sănătatea copilului tău. Chiar dacă specialistul este la dispoziţia familiei tale şi vine acasă sau te îndrumă prin telefon ori de câte ori ai nevoie de un sfat, este recomandat să te organizezi de o asemenea manieră încât să fii sigură că ai în casă o trusă de prim ajutor cu strictul necesar pentru copil. Va fi trusa de prim ajutor a micuţului şi va fi primul bagaj pe care ai datoria să îl pregăteşti şi să îl iei cu tine de acum înainte până când copilul se face mare, de fiecare dată când plecaţi mai mult de o zi de acasă.

În timp, în funcţie de vârsta copilului şi de locurile unde mergeţi, se pot adăuga şi alte produse specifice vârstei sau condiţiilor de deplasare. În egală măsură, poţi renunţa la cele care nu mai corespund vârstei.

Trusa de prim ajutor ar trebui să conţină: un termometru, pansamente, creme pentru buric, creme pentru funduleţ în cazul în care apar iritaţii, o foarfecă cu vârfurile rotunde; antiseptice care usucă; doze de ser fiziologic, paracetamol pentru febră sau pentru durerile de dinţi (sub formă de supozitor sau de sirop), iar când copilul începe să meargă este ideal un tub de alifie pe bază de Arnică pentru tratarea eventualelor hematoame. Pentru restul, cere sfatul medicului pediatru.

Important!

Nu pleca nicăieri fără să ai la tine numărul de telefon al medicului pediatru. Pe lângă produsele de tip medicamentos este important ca într-o călătorie să iei pentru copilul tău scutece, lenjerie, un prosop de baie, un biberon mic de apă, o sticlă de apă plată pentru prepararea laptelui sau a mâncărurilor, formule de lapte (dacă copilul nu mai este alăptat la sân) şi produse specifice alimentaţiei copilului (dacă a început diversificarea), şerveţele umede, o ţinută completă de schimb.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare