Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Atenție la insolație!

Atenție la insolație!

În primele luni de viață, producția de melanina a bebelușilor este destul de scăzută, acest lucru facilitând apariția insolației și arsurilor solare. Acesta este principalul motiv pentru care cei mici trebuie să beneficieze de o bună protecție împotriva razelor nocive ale soarelui.

Specialiștii sunt de parere că expunerea la soare cu măsură este foarte indicată pentru cei mici, deoarece acesta furnizează o cantitate semnificativă de vitamina D, care ajută la absorbția calciului de către organism. Însă „cu masură” este termenul pe care trebuie să-l ai mereu în minte.

Acest lucru înseamnă că cel mic nu trebuie să fie expus la soare în intervalul 11.00 – 17.00, când razele soarelui cad perpendicular pe pământ, sunt foarte intense și extrem de periculoase. Iar în intervalele de timp permise pentru expunerea la soare, copilul trebuie să fie în mod obligatoriu uns cu o cremă cu factor de protecție solară +50 și să poarte pălăriuța de soare. De reținut este faptul că loțiunile de protecție solară trebuiesc aplicate cu cel putin 30 de minute înainte de expunerea la soare, pentru ca aceastea să aibă timp să intre în piele și să ofere o protecție cât mai ridicată.

Hainele cu care îl imbraci trebuie sa fie din bumbac, deschise la culoare și foarte lejere.

Pentru bebelușii mai mici de 6 luni este recomandată expunerea indirectă la soare și, de preferat, în prima parte a dimineții și spre seara.

De exemplu, la mare, razele soarelui ajung la bebe chiar şi sub umbrela, fiind reflectate de suprafața apei sau a nisipului. Trebuie să știi că la munte razele soarelui sunt la fel de periculoase ca și la mare și că riscul de arsuri există și aici, iar pielea trebuie protejată cu mare atenție.

Nu uita! Expunerea bebelusului la soare la ore inadecvate și pe o durata mare de timp poate avea efecte neplăcute și pe temen lung. La vârsta adultă, pot apărea melanoamele, care dacă nu sunt ținute sub strictă supraveghere, pot duce la instalarea cancerului de piele.

Dacă ţi-a plăcut şi ai găsit informaţii utile, împarte-le şi prietenelor tale.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare