Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

CEAIUL PENTRU COLICI

CEAIUL PENTRU COLICI

Colicile sunt crampele abdominale care afectează aproximativ 20% dintre bebeluşi în primele luni de viaţă şi care îi stresează pe părinţi, pentru că se simt neputincioşi în faţa plânsetului de disperare al copilului. Colicile apar după aproximativ 3 săptămâni de la naştere şi trec după 4 luni, odată cu maturizarea sistemului digestiv al bebeluşului, care devine pregătit să digere noi tipuri de alimentaţie. Nu se ştie care este cauza lor, dar este indicat ca mama să elimine din alimentaţia sa produsele alergenice. Dacă vezi că micuţul tău se strânge de burtică, are mânuţele încleştate sau plânge fără motiv, înseamnă că suferă de colici. Vestea bună este însă că există ceaiuri de colici, care îl pot ajuta pe micuţul tău.

CEAIURI CU ROL CALMANT

Trebuie să te sfătuieşti în primul rând cu medicul pediatru, să îţi recomande cel mai bun remediu. Ceaiurile potrivite pot fi următoarele:

Ceaiul de muşeţel şi roiniţă – proprietăţi antispastice şi sedative

Ceaiul de fenicul, de chimen şi cel de anason – previn formarea de gaze în intestin

Ceaiul de melisa – are proprietăţi de relaxare şi calmare

SOLUŢII ALTERNATIVE

Chiar dacă decizi să-i administrezi un tratament naturist, este important să nu ignori masajul pe burtică. Mângâierile şi legănatul sunt totodată metode care îl pot linişti pe bebeluş. Există mai multe tehnici de masaj, dar nu trebuie să te îngrijorezi, nu este nevoie să iei cursuri pentru asta. Pentru a reduce disconfortul şi a elimina gazele, poţi face masaj abodomenului micuţului cu mişcări circulare, încete, fără bruscări. Un ajutor poate fi şi băiţa caldă.

Trebuie să administrezi cu grijă ceaiurile pentru colici şi să nu înlocuieşti mesele, pentru că ceaiurile nu au rol nutritiv, iar copilaşii au nevoie de mese consistente. Unii specialişti sunt de părere că este bine chiar să nu-i administrezi deloc ceaiuri, să laşi să treacă de la sine colicile.

Dacă ţi-a plăcut şi ai găsit informaţii utile, împarte-le şi prietenelor tale.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare