Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Avantajele unui leagăn pentru bebeluș

Avantajele unui leagăn pentru bebeluș

Leagănul pentru bebeluș este de mare ajutor pentru noile mămici, și mai ales pentru bebelușii care s-au obișnuit cu mișcarea ritmică de legănare a pântecelui sau a brațelor mamei. Bineînțeles, leagănul nu poate înlocui căldura umană, așa că experții nu recomandă o perioadă de folosire mai lungă de o oră pe zi atunci când micuțul tău este treaz. Dacă bebe se obișnuiește cu leagănul, atunci acel timp pe care îl petrece acolo este binevenit pentru a te recupera în această perioadă.

Este recomandat să alegi un leagăn care să fie potrivit lungimii și greutății bebelușului tău și să eviți să îl mai folosești dacă depășește greutatea recomandată de modelul de leagăn achiziționat. Mai mult, dacă ai un micuț energic, fii foarte atentă la tipul de leagăn ales și ai în vedere siguranța lui.

Din ce în ce mai mulți părinți își procură un leagăn electric care le vine de ajutor atunci când vor să își liniștească, adoarmă sau chiar distreze copiii. Atunci când te documentezi despre o achiziție în acest sens, iată câteva lucruri la care să fii atentă: dacă nu vrei să schimbi un număr foarte mare de baterii, poate ar fi bine să încerci un model care se poate băga în priză. Motorașul leagănului emite un sunet care pentru unii copii este chiar liniștitor. Pentru mai multă siguranță poți opta pentru un leagăn ce oferă sistem de închidere în cinci puncte, dar să știi că și cele care au închidere în trei puncte sunt sigure. Alege un model de leagăn ușor de curățat și cu husă din bumbac, care să nu fie prea înalt pentru a preveni eventualele riscuri de alunecare sau de cădere.

Indiferent de modelul pentru care optezi, ai în vedere nevoile micuțului și acordă-i șansa și timpul necesar pentru a se obișnui în leagăn. Ai grijă ca accesoriile să fie prinse cât mai bine de leagăn și nu îl lăsa nesupravegheat.

Dacă ţi-a plăcut şi ai găsit informaţii utile, împarte-le şi prietenelor tale.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare