Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Cumparături esenţiale pentru bebeluş

Cumparături esenţiale pentru bebeluş

Noul membru al familiei va avea nevoie, cu siguranţă, de o mulţime de lucruşoare special concepute pentru el. Pentru a-ţi face cumpărăturile mai uşoare, am alcătuit o listă cu sfaturi pe care e bine să le ţii minte când ajungi în magazin.

La ce să fii atentă?

  • Pipăie obiectul: astfel, verifici să nu aibă suprafeţe aspre, care ar putea zgâria pielea sensibilă a bebeluşului.
  • Fii foarte atentă la părţile mobile: uită-te cu atenţie la toate balamalele, părţile elastice şi mobile. Este vreun loc în care şi-ar putea prinde degetul, mâna sau piciorul?
  • Verifică piesele mici: examinează porţiunile mici, cureluşele sau orice alt obiect mic, ce ar putea fi scos, ros sau înghiţit.

 

Pipăie obiectul: astfel, verifici să nu aibă suprafeţe aspre, care ar putea zgâria pielea sensibilă a bebeluşului.

Cum să alegi diferite articole:

  • Farfurioare şi boluri: ar fi o idee bună să alegi recipiente mici de plastic, cu capac, atunci când începi să îi dai bebeluşului alimente solide. Asigură-te că pot fi folosite în cuptorul cu microunde, frigider şi maşina de spălat vase.
  • Furculiţe şi linguriţe: alege-le pe cele mai adânci şi cu coada lungă, potrivite pentru borcane. 
  • Căniţe: în orice moment după vârsta de şase luni, bebeluşul tău va trece de la biberon la o căniţă. Alege o căniţă din care să bea uşor, fără ca lichidul să se scurgă.
  • Scaunele înalte: alege un scaun înalt, cu o bază mare, pentru a fi cât mai stabil. Asigură-te că modelul pe care îl alegi are hamuri bune şi prinde-le bine, pentru a evita căţăratul sau căzăturile. 
  • Scaune reglabile: cumpără dispozitive reglabile, pe care să le montezi pe un scaun normal, dându-i astfel copilului posibilitatea să mănânce la masă cu familia.
  • Scaune pentru maşină: asigură-te că alegi unul potrivit mai degrabă pentru greutatea şi înălţimea copilului, decât pentru vârsta lui.
Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare