Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

JUCĂRII POTRIVITE PENTRU BEBELUŞI

JUCĂRII POTRIVITE PENTRU BEBELUŞI
DE LA UN LUCRU BANAL, LA JUCĂRIE

La doar 15 zile de la naştere, bebeluşul este capabil să fixeze cu privirea un obiect care se află în faţa lui. Vederea încă este limitată, dar printre primele lucruri pe care le explorează cu ochişorii sunt chipul mamei şi al tatălui. Joacă-te cu mimica şi arată-i cât mai multe expresii pentru a-i atrage atenţia şi a-i dezvolta capacitatea de observare.

Apoi, orice obiect din casă poate deveni un joc, atâta timp cât nu reprezintă un pericol pentru micuţ. Astfel, oalele, tigăile, cutiile din carton, coşurile...devin jucării de bebe. Asigură-te că toate obiectele pe care i le laşi la îndemână nu sunt periculoase şi nu-l lăsa niciodată nesupravegheat.

CE JUCĂRII ÎL CUCERESC PE BEBE

Când te îndrepţi spre magazinele pentru copii, să iei în calcul că cei mici preferă culorile puternice, vesele. De exemplu, culoarea roşie este cea pe care bebeluşul o vede cel mai bine. Poţi să-i agăţi deasupra pătuţului jucării colorate, dar şi muzicale. Îi dezvolţi aşa şi auzul, iar copilaşul este şi mai liniştit.

Dacă te întrebi ce material să alegi, să ştii că jucăriile din lemn au revenit în preferinţe, în detrimentul plasticului. Asta pentru că lemnul este un material natural, nu este toxic şi aceste jucării ajută la dezvoltarea creativităţii încă din primele luni de viaţă. Copiii sunt îndrăgostiţi şi de jucăriile de pluş. Sunt moi, le dezvoltă simţul tactil şi sunt delicate pentru pielea bebeluşului.

Indiferent de alegerile pe care le faci pentru micuţul tău, să te gândeşti că jocurile educative îl ajută foarte mult. A se juca este ,,munca” celor mici. Este activitatea cea mai importantă, pentru că astfel învaţă să înţeleagă cum este structurată societatea noastră, de la limbaj la dinamica relaţiilor. Mintea lor se deschide prin joc, şi precum un bureţel asimilează informaţii.

Dacă ţi-a plăcut şi ai găsit informaţii utile, împarte-le şi prietenelor tale.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare