Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Minunea în albastru

Minunea în albastru

Angela Priminescu, unul dintre părinții informați ai Clubului NUTRICIA, ne-a trimis câteva gânduri “ale unei mame fericite” din Alexandria.

 

CU DRAG, PENTRU VOI APTANUTRICIA, PENTRU CĂ AȚI DEVENIT PARTE DIN VIAȚA MEA

 

 

MINUNEA ÎN ALBASTRU

Acum doi ani şi câteva luni, de ziua mea, am primit în dar un album numit „Minunea în albastru”. Mai aveam două luni până la naştere, aşa că a fost chiar un cadou minunat pentru mine.

Am scris în el gândurile mele şi l-am umplut cu fotografii. Îmi place să îl răsfoiesc şi să văd cum a crescut puiul meu în primul lui an de viaţă. Să văd primul ţipăt, primul zâmbet, prima băiţă, primii paşi, prima vacanţă, primul Revelion, prima petrecere a zilei de naştere, primul tort! Şi ar mai fi atâtea de enumerat!

Zâmbesc şi acum când îmi amintesc reacţia mea la primii lui paşi!

Era primăvară şi el avea 11 luni; mergea deja singurel ţinându-se de mobilă. Şi dintr-o dată a pornit spre mine, întinzând mânuţele, pur şi simplu traversând camera. Am sărit în sus şi am început să strig nici eu nu mai ştiu ce! Soţul meu făcea duş şi a ieşit speriat din baie crezând că s-a întâmplat ceva! Iar eu stăteam în mijlocul camerei plângând şi ţinând în braţe minunea în albastru ce îmi zâmbea fericită şi nu ştia de ce mami plânge! Doar făcuse primii paşi singurel!

 

FOTOGRAFIILE

În doi ani şi două luni i-am făcut băiatului meu sute, cred că mii de fotografii. În diferite ipostaze. Jucându-se, dormind, mâncând, stând la tzitzi, pe stradă, în casă, la bunici, la munte, la mare, la locul de joacă, suflând în lumânările de pe tort. Le privesc şi încerc să o aleg pe cea mai frumoasă, însă nu reuşesc!

Îmi place zâmbetul lui în pădure când culegeam pere sălbatice şi îl ridică tati că să ajungă la crengi! Îmi place uimirea de pe faţă lui atunci când a văzut prima dată un pui de o zi de la cloşca pe care apoi îl împingea de la spate, cu lingură de lemn, că să meargă mai repede! Îmi place fericirea de pe chipul lui atunci când face băiţa şi vrea să ducă toate jucăriile în cadă! Îmi place când deschide uşa frigiderului şi se întoarce către mine cerând voie să ia îngheţată (slăbiciunea lui)! Îmi place când mănâncă la tati în braţe şi îl pupă, deşi nu s-a şters bine la guriţă!

Sunt fericită că pot să văd atunci când îmi doresc toate aceste momente surprinse în fotografii! Deschid albumele şi îmi dau seama că timpul a trecut prea repede, că puiul meu a crescut şi botoşeii de la botez nu-i mai sunt buni!

Dar sunt fericită că e sănătos şi ştiu că viaţa alături de el este minunată! Şi mai ştiu că îi voi face în continuare sute, mii de fotografii care îmi vor umple inima de fericire!

Am o singură problemă – trebuie să cumpăr mereu albume pentru fotografii!

 

TE IUBESC

Nu ştiu cum a fost pentru alte mame, dar ştiu că pentru mine viaţă a început atunci când mi-am ţinut pentru prima dată puiul în braţe!

Poate veţi spune că exagerez, doar nu sunt singura mămică din lume! Însă aşa a fost! Poate pentru că am rămas însărcinată mai târziu şi mai greu, poate pentru cele şapte luni de sarcină state la pat. Oricum, asta nu mai contează.

Înainte să-l văd, i-am auzit glasul. Plângea şi mi-am spus că acela trebuie să fie băiatul meu. De fapt, îl văzusem în fotografii, mi le pusese soţul pe telefon.

Când l-am ţinut în braţe pentru prima oară am ştiut că sunt o femeie împlinită şi fericită!

Şi atunci mi-am promis să îi spun în fiecare zi „Te iubesc” şi să îl fac să simtă că e iubit, că l-am dorit nespus de mult! Şi până acum mi-am respectat promisiunea!

Iubesc zâmbetul lui frumos, năsucul lui mic, părul cârlionţat şi guriţa care strigă „mama” atunci când face o năzbâtie!

Recunosc că mi-am dorit băiat. Atunci când am rămas însărcinată spuneam tuturor că va fi băiat şi îl va chema Claudiu Andrei. Claudiu că pe tatăl lui şi Andrei pentru că în ziua de Sf. Andrei l-am cunoscut pe tatăl lui.

Îţi mulţumesc, puiul meu drag, că m-ai ales să îţi fiu mamă şi îmi doresc să nu te dezamăgesc niciodată, să ştii că sunt lângă tine atunci când vei avea nevoie de mine, să îţi admir zâmbetul şi să îţi aud râsul cristalin!

Te iubesc!

 

Dacă ţi-a plăcut şi ai găsit informaţii utile, împarte-le şi prietenelor tale.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare