Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Tendințele verii pentru hăinuțele bebelușilor

Tendințele verii pentru hăinuțele bebelușilor

Cu toții ne dorim să-i îmbrăcăm pe copiii noștri în cele mai chic hăinuțe, să le punem cele mai la modă accesorii, pentru a fi admirați și apreciați de ceilalți. Cu toate acestea, în special pe timpul verii, trebuie să fii foarte atentă atunci când alegi garderoba celui mic.

În primul rând trebuie să ții cont de faptul că, în primele luni de viață, pielea bebelușiloreste imatură și, de aceea, orice substanță străină cu care vine în contact poate fi foarte ușor absorbită și poate crea neplăceri la nivel cutanat. Iritațiile, deshidratarea, dermatitele sunt cele mai frecvente probleme ce pot apărea pe pielea bebelușului.

De aceea, hăinuțele pe care i le cumperi trebuie să îndeplinească anumite caracteristici:

  • Să fie confecționate din fibre naturale capabile să absoarbă transpirația și să lase pielea să respire, să protejeze împotriva schimbărilor de temperatură și să nu irite, şi anumebumbacul, inul sau lâna.
  • Să fie deschise la culoare, pentru a nu atrage razele nocive ale soarelui și să aibă cât mai puține imprimeuri. Hăinuțele albe sunt cele mai indicate, deoarece nu conțin niciun alt colorant artificial care ar putea irita pielea celui mic.
  • Pe cât posibil, optează pentru fibrele organice, obținute din bumbac organic, cultivat fără pesticide și neprelucrat cu ajutorul înălbitorilor sau vopselelor chimice.
  • Alege hăinuțe lejere, moi, confortabile, fără prea multe etichete, cusături, capse sau nasturi, acestea toate putând produce destule neplăceri la nivelul pielii.
  • La fel de importante sunt și pălăriuțele de soare. Acestea trebuie să aibă boruri largi, capabile să protejeze fruntea și ceafa și, obligatoriu, să fie deschise la culoare.

 

Dacă ţi-a plăcut şi ai găsit informaţii utile, împarte-le şi prietenelor tale.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare