Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

ASPIRATORUL NAZAL

ASPIRATORUL NAZAL
DISPOZITIVE DE ASPIRARE

Nu va fi însă o operaţiune uşoară, pentru că nu este deloc plăcută pentru cel mic, dar este necesară dacă vrei să nu mai sufere din cauza răcelii. Aspiratorul nazal îl poţi folosi până când bebeluşul ajunge la 6 luni şi reuşeşte să respire mai bine. Dacă mucusul nu este lichid, foloseşte înainte ser fiziologic şi apoi aspiratorul.

Un mod eficient şi ieftin este să foloseşti aspiratorul manual. Preţurile nu depăşesc cu mult 10 lei şi îl poţi mânui uşor, doar că sterilizarea lui nu se poate face foarte bine. Puţin mai scump este aspiratorul cu sucţiune. Acesta presupune ca unul din capete să fie introdus în năsucul copilului, iar celălalt în gura părintelui, dar mucusul se opreşte într-un filtru. Ceva mai scump este aspiratorul nazal electric, al cărui preţ poate ajunge şi la 500 de lei. Deşi acesta produce un uşor zgomot, există şi variante cu melodii incluse.

O altă metodă eficientă este folosirea batistei bebeluşului. Acest dispozitiv se ataşează la aspiratorul cu care tu faci curăţenie. Aerul este doar aspirat şi nu suflat, deci efectul este garantat. Inconvenientul ţine însă de zgomot.

CUM ÎL LINIȘTEȘTI PE BEBE

În cazul aspiratoarelor electrice sau casnice, poţi apela la câteva trucuri pentru a nu-l speria pe micuţ. Te poţi juca înainte cu aspiratorul, pe mâna ta, pe mânuţa lui, pe burtică, să sufli, ca şi cum l-ar adulmeca un animal. Aşa îi poţi distrage atenţia şi poate nu va mai fi foarte plângăcios.

Nu uita să faci curăţarea nasului înainte de masă şi înainte de culcare. În plus, nu exagera cu folosirea aspiratorului nazal, să nu o faci de mai mult de trei ori pe zi. Şi ca să îl protejezi pe cel mic, fereşte-l de fumul de ţigară, parfumurile tari sau chiar odorizantele pentru cameră.

Dacă ţi-a plăcut şi ai găsit informaţii utile, împarte-le şi prietenelor tale.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare