Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

CE TIP DE SUZETĂ ALEGI?

CE TIP DE SUZETĂ ALEGI?
DIN CE MATERIAL ESTE CEA MAI BUNĂ SUZETĂ?

Primul tău gând este însă nu la aspect, ci la calitatea materialului din care este făcută. Există două variante: silicon şi cauciuc (latex). Care este mai rezistentă şi care este diferenţa?

Suzeta din silicon rezistă la sterilizare, deci este mai indicat să o foloseşti în primele luni, când igiena este foarte importantă. Pe de altă parte, fiind un material destul de fragil, e bine să-l eviţi când celui mic încep să-i crească dinţii, pentru că ar putea rupe bucăţele din suzetă şi să le înghită.

Suzeta din cauciuc sau latex este mai puţin indicată în primele luni, pentru că materialul absoarbe mai uşor bacterii sau ciuperci. Însă după ce bebeluşul împlineşte 4-6 luni îl ajută când îi cresc dinţişorii.

CUM ALEG FORMA SUZETEI?

În privinţa formelor, suzetele pot fi rotunde, în formă de picătură sau ortodontice şi anatomice. Suzetele rotunde, ca cireaşa, se aseamănă cu sfârcul mamei, deci sunt mai potrivite la început. Celelalte două modele sunt mai potrivite pentru copilul mai măricel, pentru că se adaptează vălului palatin. Există şi suzete-termometru, care te ajută să iei mult mai uşor temperatura copilaşului.

Indiferent de formă şi material, este foarte important să nu ignori sterilizarea suzetei. Până la şase luni, suzeta trebuie sterilizată o dată pe zi sau când cade într-un loc murdar. Asta pentru că sistemul imunitar al micuţului este imatur şi riscul de a face infecţii intestinale sau candida este mult mai mare. Însă nu este nevoie să speli suzeta dacă a căzut pe aşternutul pătuţului, iar în cazul în care cade într-un mediu curat este de ajuns să o clăteşti cu apă. Fiecare suzetă este bine să o schimbi la circa 2 luni.

Dacă vei ţine cont de aceste sfaturi simple, puiuţul tău va fi fericit şi ferit de microbi.

Dacă ţi-a plăcut şi ai găsit informaţii utile, împarte-le şi prietenelor tale.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare