Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Cu bebe la hotel!

Cu bebe la hotel!

Pentru un copil mai mare de 3 ani, alegerea hotelului și a restaurantelor la care veți mânca nu reprezintă un lucru atât de pretențios. Însă, atunci când vine vorba despre un bebeluș, lucrurile se complică și, de aceea, trebuie să acorzi o atenție sporită planificării.

În primul rând, indiferent că mergi la mare sau la munte, alege un hotel curat, despre care ai primit recomandări de la prieteni cu copii. Trebuie să fie asigurat serviciul de curățenie zilnic, inclusiv schimbul prosoapelor și al lenjeriilor.

Apoi, asigură-te că vei primi un pătuț pentru copil și că există spațiu suficient în cameră, astfel încât să nu simțiți că stați înghesuiți. De obicei, acest serviciu nu se plătește.

De asemenea, este obligatoriu să fie apă caldă în permanență, să ai serviciu de spălătorie și mai multe prize în cameră pentru electrocasnicele cu care vei veni echipată (încălzitor pentru diferite lichide, eventual sterilizator, monitor pentru bebeluș). Toată această aparatură, ca și acasă, va sta mai tot timpul în priză și e neplăcut să eliberezi tot timpul câte o priză pentru alte accesorii.

Foarte important este ca pentru distracția copilului, hotelul să aibă și un loc de joacă generos.

Dacă alegi să pleci în străinătate și dacă copilul tău este suficient de sociabil, trebuie să cauți un hotel care pune la dispoziția clienților și serviciul de babysitting. Astfel, pentru câteva ore vei putea să-ți lași copilul la locul de joacă fără nici o grijă, deoarece personalul pregătit în sensul acesta, va avea grijă de el.

Restaurantul la care veți mânca trebuie să îndeplinească și el anumite cerințe: mâncarea să fie mereu proaspătă, nimic congelat și decongelat, bucătarul să nu folosească baze pentru mâncăruri și, pe cât posibil, să aibă mâncare specială pentru copii. Mai apoi, cea mai bună variantă este cea all inclusive, deoarece spre deosebire de servirea a la carte, nu va trebui să aștepți mult timp până să primiți mâncarea. Copiii nu au niciodată răbdare!

Dacă ţi-a plăcut şi ai găsit informaţii utile, împarte-le şi prietenelor tale.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare