Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Cu bebe la mare sau la munte?

Cu bebe la mare sau la munte?

Cel mai important lucru pe care trebuie să-l ții minte este faptul că indiferent dacă mergeți la munte sau la mare, cel mic va percepe că este în vacanță, împreună cu voi, ceea ce-l va face să se simtă minunat.

La mare

Toți părinții vor să-și ducă copiii la mare cel puțin o dată pe an, deoarece sunt bine cunoscute avantajele apei sărate și aerosolilor pentru sănătatea celor mici.

Mai apoi, copiii se distrează de minune la mare. Se pot juca în nisip, iar apa este distracția numărul unu pentru orice copil.

La capitolul dezavantaje poate fi trecut pericolul îmbolnavirilor. Din cauza că înghite apă, că intră în contact cu foarte mulți copii sau că înghite nisip, poate face oricând o enterocolită. Insolațiile sau arsurile solare pot apărea oricând dacă nu ești atentă și nu îi oferi copilului cea mai bună protecție.

La munte

Aerul curat de munte se spune că este ca aurul pentru cei mici. îi ajută să li se oxigeneze foarte bine creierul și astfel au mai multă poftă de mâncare și dorm mai bine.

La munte sunt alte tipuri de distracții, la fel de atrăgătoare pentru copii: drumeții, cățărat pe stânci, cules de fructe de pădure, adunat de flori.

Dacă cel mic are vârsta potrivită puteți alege să vă cazați la cort. Va fi o adevarată aventură pentru el, iar distracția va fi garantată.

Iar dacă îi place foarte tare apa, puteți alege un hotel cu piscină sau, de ce nu, baia la pârâu.

Ca și la mare, se poate îmbolnavi și la munte, dar de această dată, riscurile sunt mai mici. Poate, cel mult să facă vreo viroză din cauza aerului sau apei reci.

Dacă ţi-a plăcut şi ai găsit informaţii utile, împarte-le şi prietenelor tale.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare