Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Cum să îmi învăţ copilul să se spele singur pe dinţi?

Cum să îmi învăţ copilul să se spele singur pe dinţi?

Spălatul pe dinţi poate fi o provocare pentru cei mai mulţi copii. Totuşi, juniorul tău s-ar putea să înveţe noua tehnică destul de rapid, datorită faptului că la această vârstă îi place să imite ceea ce faci tu. Aşadar, cumpără periuţe de dinţi de culoare identică pentru tine şi cel mic şi sunteţi gata de start!

Iată care sunt primii paşi:

  • Pentru a-ţi ajuta copilul să vadă clar ce are de făcut, aşează-te pe podea, cu periuţele de dinţi, un pahar pentru clătit şi un castron pentru scuipat.
  • Probabil că juniorul va fi cel mai încântat de partea cu scuipatul, deci construieşte „exerciţiul” în jurul ideii că, de fiecare dată când îşi bagă periuţa în gură, câştigă dreptul de a scuipa!
  • Alege o periuţă de dinţi cu păr moale, pentru copii şi utilizează un tub de pastă de dinţi pentru copii cu aspect amuzant. Va fi nevoie doar de foarte puţină pastă la fiecare periere.
  • Nu presupune că îi va fi uşor să înveţe cum să se perieze. Înca îi lipseşte dexteritatea pentru a face lucrurile cum trebuie. Continuă să-i arăţi cum să obţină o tehnică de periaj bună şi, în timp, va prinde secretul.
  • Aminteşte-ţi că periuţa de dinţi obişnuită poate adăposti suficienţi germeni pentru a crea posesorului riscuri sporite de boli de inimă, infarct, artrită şi infecţii cronice. Deci, niciodată să nu foloseşti periuţa copilului sau invers şi înlocuieşte periuţele cel puţin la fiecare trei luni.

 

Această etapă este una importantă în dezvoltarea micuţului tău, pentru că îi va stabili obiceiurile de periaj sănătos pentru tot restul vieţii.

În caz că ai nevoie de sfaturi suplimentare, întreabă dentistul legat de tehnicile de periaj şi folosire a aţei dentare potrivite pentru copii.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare