Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Cum să tai unghiile bebelușului

Cum să tai unghiile bebelușului

Cel mai bun moment să-i tai unghiuțele este în timpul somnului, când cel mic este imobil și nu riști să îl accidentezi, sau după băiță, când unghiile îi sunt foate moi.

Unghiile trebuie tăiate și nu roase, așa cum fac unele mame, sau rupte. Dacă îi rozi unghia, îi transmiți toate bacteriile din gura ta și îl și poți răni, iar dacă încerci să rupi unghiuța, poți sfâșia și pielea fină de lângă, provocând sângerări și infecții. Atunci când tai unghiile bebelușului, trebuie să te asiguri că ai suficientă lumină și că ții mâna lui ferm, asfel încât să nu facă vreo mișcare bruscă și să se rănească.

Dacă trebuie să îi tai unghiile atunci când este treaz (deși ar fi de preferat să nu o faci), roagă-ți soțul să te asiste și să distragă atenția bebelușului, fără să-l agite însă.

Folosește o forfecuță specială pentru bebeluși, îndepărează ușor buricul degetului de unghie, pentru a evita să prinzi pielea și taie unghiuța, urmând conturul degetului. Pentru unghiile de la picioare, îți va fi mai ușor să tai întâi drept unghia, retușând apoi colțurile (nu folosi o pilă metalică, ascuțită, ci una fină, cu capăt rotunjit). Ține degetul paralel cu solul și forfecuța cu vârful în jos, niciodată în sus, pentru că o mișcare bruscă este suficientă pentru ca cel mic să se înțepe în ochi sau față.

Dacă ai ciupit și pielea, din greșeală, spală repede locul cu apă rece și presează-l între degete, până când sângerarea se oprește. Nu folosi tifon sau leucoplast, prezintă pericolul de sufocare, atunci când sunt ingerate, și nici spirt sau loțiuni cu antibiotic, pe care cel mic le poate ingera rapid, când își duce degetele în guriță.

Dacă ţi-a plăcut şi ai găsit informaţii utile, împarte-le şi prietenelor tale.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare