Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Cum să-ţi transformi casa într-un mediu sigur pentru bebeluş

Cum să-ţi transformi casa într-un mediu sigur pentru bebeluş

Până la vârsta de 4-5 anişori, copilul tău nu înţelege conceptul de pericol şi nu va reţine avertizările tale. De aceea, în perioada în care învaţă să meargă, este expus mai multor pericole, de care îl poţi proteja prin câteva măsuri preventive.

Acele, piunezele şi obiectele mici (cum ar fi bijuteriile) trebuie ţinute mereu departe de copilul tău. Dacă le înghite, pot fi fatale.

Sfaturi de securizare a locuinţei:

  • Înălţimile: va trebui să pui gratii la geamuri şi o balustradă cu gratii la capetele scărilor, pentru a preveni căderea.
  • Electricitatea: acoperă orice sursă de curent cu un capac de plastic. Asigură-te că orice cablu electric de la lămpi sau alte aparate e departe de mânuţele copilului.
  • Mobilierul: asigură-te că obiectele de mobilier sunt stabile. Cutiile mari cu jucării şi capace grele pot fi periculoase, aşa că e mai bine să le pui cât mai sus pe rafturi.
  • Bucătăria şi sufrageria: detergenţii şi produsele de curăţat sunt toxice şi trebuie păstrate pe rafturile superioare sau încuiate în debara. Tigăile de pe aragaz trebuie îndreptate cu coada spre perete, pentru a nu putea fi trase jos. Cuţitele ascuţite sau alte unelte de bucătărie trebuie ţinute la distanţă. De asemenea, orice mâncare proaspăt scoasă din cuptor sau microunde prezintă un risc de arsură.
  • Baia şi toaleta: nu lăsa niciodată copilul singur lângă sau în apă, nici măcar un minut.
    Păstrează toate medicamentele încuiate într-un dulăpior, iar înălbitorul sau produsele de curăţare, la distanţă.
  • Obiectele periculoase: acele, piunezele şi obiectele mici (cum ar fi bijuteriile) trebuie ţinute mereu departe de copilul tău. Dacă le înghite, pot fi fatale. Nu lăsa pe jos pungi de plastic şi baloanele sparte, care pot duce la înecare sau sufocare.
  • Uşile de sticlă: dacă ai acasă uşi cu ferestre care nu sunt fixate, te sfătuim să le schimbi.
  • Plantele din casă şi de afară: multe din ele sunt otrăvitoare, aşa că ar fi bine să le păstrezi agăţate sau aşezate în locuri inaccesibile pentru bebeluş.
Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare