Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Cursuri de puericultură - ce presupun și care sunt beneficiile

Cursuri de puericultură - ce presupun și care sunt beneficiile

Ce este puericultura și ce presupune ea

Puericultura este o ramură a medicinei care se ocupă cu metodele și mijloacele de creștere și de dezvoltare armonioasă a copiilor în primii 3 ani de viață. Cursurile de puericultură reprezintă instrumentul ideal care-i ajută pe părinți să afle noțiunile de bază privind îngrijirea propriului copil nou-născut. În plus, certificatul care atestă absolvirea acestui curs ajută și la prelungirea concediului paternal de la cinci la 15 zile.

Participând la cursuri de puericultură, ai oportunitatea de a primi sprijin din partea unui personal medical specializat în îngrijirea bebelușului. De asemenea, beneficiezi de demonstrații practice, precum și de răspunsuri la toate întrebările tale. Totul pentru ca micuțul tău să dispună de un start sănătos în viață, de o dezvoltare armonioasă și de părinți informați.

Unde te poți înscrie la cursuri

Cursuri de puericultură se organizează în toată țara, în special în orașele mari. Ele se desfășoară fie în cabinetul medicului de familie, fie în anumite maternități sau firme de profil. Ai posibilitatea de a opta pentru cursuri intensiv-basic sau extins, în funcție de informațiile pe care dorești să le obții.

Este în regulă dacă îți este puțin teamă când devii mamă sau dacă simți că nu dispui de toate informațiile necesare. Tocmai de aceea ai la dispoziție cursurile de puericultură, pentru ca tu să înveți tot ceea ce vrei să știi despre rolul de mamă, despre nutriția și îngrijirea mititelului.

Dacă ţi-a plăcut şi ai găsit informaţii utile, împarte-le şi prietenelor tale.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare