Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Îngrijirea medicală în primele săptămâni

Îngrijirea medicală în primele săptămâni

În prima parte a vieţii copilului tău, sănătatea lui va trebui monitorizată printr-o serie de controale periodice. Imediat după naştere, un medic pediatru îţi va examina bebeluşul, pentru a vedea dacă există probleme medicale evidente. Apoi, în prima săptămână de viaţă, copilului trebuie să i se facă un Test de Screening pentru Nou-Născuţi pentru Boli Metabolice Moştenite, pentru a verifica prezenţa a patru afecţiuni metabolice şi a uneia a glandei tiroide. Acestui test i se spune uneori şi Testul Guthrie sau testul cu sânge din călcâiul bebeluşului.

Imediat după naştere, un medic pediatru îţi va examina bebeluşul, pentru a vedea dacă există probleme medicale evidente.

La externarea din spital, va trebui să discuţi cu medicul tău, pentru a programa un control medical pentru tine şi bebeluşul tău. Acesta se va desfăşura în prima săptămână de stat acasă. Bineînţeles, dacă tu sau bebeluşul aveţi probleme de sănătate care apar înainte de acest control, trebuie să iei legătura cu medicul sau asistenta medicală şi să îţi programezi imediat o consultaţie.

Când vei fi vizitată la domiciliu, va fi controlată atât starea ta de sănătate, cât şi cea a micuţului tău. Vei primi şi sfaturi cu privire la alăptare, în caz că e nevoie. Apoi, când va împlini 6 săptămâni, bebeluşul va trebui examinat de către medicul obstetrician sau medicul de familie. Tot la 6 săptămâni de la naştere ţi se va face şi ţie un control medical, la spital.

O nouă vizită la domiciliu va trebui făcută abia atunci când copilul va împlini 3 luni şi apoi când va avea între 18 şi 24 de luni. Ultima vizită medicală din serie va trebui făcută atunci când copilul tău va împlini 3 ani.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare