Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Perierea şi îngrijirea dinţilor pentru copiii de 6-12 luni

Perierea şi îngrijirea dinţilor pentru copiii de 6-12 luni

Odată ce copilului tău i-au apărut dinţii, aceştia necesită îngrijire şi atenţie, pentru a se menţine într-o stare bună. Ştiai că îngrijirea dinţilor de lapte joacă un rol important în sănătatea dinţilor permanenţi? Iată de ce e important să îngrijeşti cu atenţie primul set de dinţi ai micuţului.

Îngrijirea dinţilor de lapte joacă un rol important în sănătatea dinţilor permanenţi.

Curăţarea dinţilor încă din primele faze

De îndată ce copilului îi iese primul dinte, trebuie să începi ritualul de curăţare. Foloseşte o periuţă de dinţi moale sau un şervet umed pentru a-i curăţa gingiile. Poţi încerca să foloseşti şi o bucată de tifon sau muslin curat, înfăşurat în jurul degetului tău sau un tampon de vată.

Alegerea periuţei şi pastei de dinţi potrivite

Prima periuţă de dinţi a copilului tău trebuie să aibă perii subţiri şi capul mic. Când o cumperi, verifică dacă vârsta copilului tău se încadrează în intervalul indicat pe ambalaj. De la doi ani în sus, poţi pune pe periuţă o cantitate cam cât un bob de mazăre de pastă de dinţi pentru copii, cu un conţinut scăzut de fluorură.

Periajul corect

Periază-i cu delicateţe dinţii de două ori pe zi, dimineaţa şi seara. Curăţă cu grijă fiecare dinte de jur-împrejur, folosind mişcări circulare fine şi concentrându-te pe suprafaţa comună dintre dinţi şi gingii. În timpul periajului, asigură-te că nu înghite pasta de dinţi şi că nu mănâncă din tub.

Prima periuţă de dinţi a copilului tău trebuie să aibă perii subţiri şi capul mic.

Sănătatea dentară pe termen lung

De la apariţia primilor dinţi, poţi să-ţi duci copilul la dentist pentru o consultaţie şi pentru sfaturi. De exemplu, suptul degetului sau al suzetei pe termen lung poate duce la o creştere exagerată a dinţilor, în timp ce un regim alimentar cu conţinut scăzut de zaharuri îi poate menţine sănătatea dentară pe viitor.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare