Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Prima călătorie a copilului cu avionul

Prima călătorie a copilului cu avionul

Indiferent de destinația dorită, primul lucru pe care trebuie să-l faci atunci când călătorești cu bebelușul în avion este să strângi cât mai multe informații.

Fă-ți o listă cu posibilele companii aeriene și sună la fiecare pentru a te interesa ce facilități pun la dispoziția părinților care călătoresc cu bebeluși. Cele mai multe dintre ele nu percep cost de bilet pentru copiii mai mici de 2 ani, asta în condițiile în care vei ține bebelușul în brațe.

De aceea, trebuie să te interesezi cât durează zborul ca să fii tot timpul pregatită să-i distragi atenția celui mic pentru a nu se plictisi și, eventual, să înceapă să plângă în avion.

Unele companii aeriene pun la dispoziţie un coșuleţ pentru bebeluși, în timp ce altele îți pot oferi un al doilea loc pe scaun la preț redus ca tu să poți aduce o scoică în care să se odihnească copilul.

Încă de acasă, trebuie să pregătești un bagaj de mână pe care să-l iei în avion, un bagaj ce trebuie să conțină:

  • Scutece
  • Haine de schimb
  • Recipient pentru lichide, termos cu apă caldă în caz că ai nevoie și un borcanel cu mâncare solidă (dacă copilul a trecut la alimentația diversificată)
  • Câteva jucării pe care să le scoți pe rând în avion pentru a nu-și pierde interesul pentru toate în același timp
  • Suzeta (dacă este cazul)
  • Obiectul preferat de care este atașat (jucăria, păturica, etc)
  • O păturică subțire cu care să-l acoperi dacă este prea răcoare (în avion de obicei funcționează aerul condiționat la o temperatură mai scăzută, pentru a fi pe placul tuturor

De asemenea, trebuie să iei un marsupiu sau un ham în care să-l ții pe cel mic, astfel încât să ai mâinile libere și să te descurci ușor la serviciul Control Pasapoarte și la check in.

Tu trebuie să fii îmbrăcată cât mai lejer, cu mai multe straturi de haine de care să scapi usor atunci când te încălzești sau te murdărești.

Foarte important! În timpul decolării și aterizării, este recomandat ca bebe să sugă la sân. Astfel nu va simți acea presiune puternică datorată modificării bruște de altitudine și nu îl vor durea urechile

Dacă ţi-a plăcut şi ai găsit informaţii utile, împarte-le şi prietenelor tale.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare