Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

De ce plâng copiii în somn?

De ce plâng copiii în somn?

Se întâmplă destul de des ca bebelușul tău să se trezească plângând în timpul nopții, cel puțin în primele luni de viață. Dragă mămică, nu trebuie să te impacientezi, te sfătuim să fii relaxată și îți aducem argumentele care să te liniștească.

În primul rând, bebelușul are nevoie de acomodare. Trecerea din mediul uterin protector la lumea exterioară necesită răbdare și multă dragoste. Bebelușului îi trebuie timp să se adapteze și este normal să plângă ziua, noaptea și chiar și în timpul somnului. Chiar dacă legătura cu mama este, în continuare, foarte puternică, știm bine că puiuțul este asaltat și copleșit de atenția fraților mai mari, a bunicilor și a altor rude.

În plus, plânsul este singurul mijloc de comunicare pe care bebelușul îl are cu tine. Atunci când intervin și nevoile de bază, fiziologice, foamea și nevoia de urinare, dragă mămică, să fii convinsă că vei fi trezită în timpul nopții de plânsul puiul tău. Astfel, el te atenționează că are o nevoie pe care doar tu o poți satisface. Așadar, e bine să verifici că nu senzația de foame sau un scutec plin, care devine deranjant, sunt cauzele plânsului.

Plânsul nocturn poate fi și consecința coșmarurilor. Deși nu le poate povesti, visele puiului tău vor avea întotdeauna un sens, reflectând emoțiile pe care acesta le trăiește. Copilașul poate visa urât din cauza unor temeri, cum ar fi frica de abandon. De aceea, bebelușul trebuie permanent înconjurat cu dragoste pentru a depăși aceste momente tensionate și pentru a-i transmite un sentiment de protecție și siguranță. Visele urâte sunt frecvente la bebeluși deoarece acestora le este dificil să facă diferența între realitate și starea de visare.

De obicei, atunci când micuțul plânge, ar trebui să iei în calcul faptul că experimentează tot timpul ceva nou și e normal să fie temător, plânsul fiind o formă de autoapărare. Fii alături de bebelușul tău, vorbește cu el, strânge-l la piept și toate temerile sale se vor risipi.

Dacă ţi-a plăcut şi ai găsit informaţii utile, împarte-le şi prietenelor tale.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare