Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Cum să îţi susţii partenera, după naştere

Cum să îţi susţii partenera, după naştere

Dragă tăticule, după naştere, urmează o perioadă destul de sensibilă în viaţa partenerei tale. Probabil că ea îşi petrece timpul acasă, având grijă de bebeluş, în timp ce tu eşti la serviciu. De aceea, e important ca, în momentul în care ajungi acasă, să transformi starea ei de bine în prioritatea ta numărul unu.

Arată-i partenerei tale că eşti în continuare atras de ea

După naştere, partenera ta se poate simţi mai puţin în formă şi nu atât de atrăgătoare ca înainte. E important să o faci să înţeleagă că încă ţi se pare frumoasă, făcându-i complimente şi oferindu-i multă afecţiune.

Aminteşte-i cât de bine se descurcă

Este normal ca amândoi să aveţi temeri şi îngrijorări legate de creşterea copilului, aşa că e important să accentuezi toate lucrurile pe care partenera le face de bine. Aminteşte-i că sunteţi o echipă şi că se poate baza pe tine oricând se simte obosită sau neliniştită.

Aminteşte-i că sunteţi o echipă şi că se poate baza pe tine oricând se simte obosită sau neliniştită.

Oferă-i şansa să se odihnească

Partenera ta are acum nevoie de cât mai mult somn. Dacă alăptează, are tendinţa să se simtă obosită ulterior. Încurajeaz-o să tragă un pui de somn, în special cât timp bebeluşul doarme.

Plănuieşte o pauză pentru amândoi

Găseşte pe cineva să aibă grijă de bebeluş pe timpul zilei, într-un weekend, şi ieşiţi împreună la o plimbare. Puţin aer curat este în mod special binevenit pentru proaspetele mămici, care consideră că-şi petrec prea mult timp închise în casă.

Găseşte pe cineva să aibă grijă de bebeluş pe timpul zilei, într-un weekend, şi ieşiţi împreună la o plimbare.

Descoperă de ce are nevoie partenera ta

Nu uita cât de importantă e comunicarea dintre voi. Întreabă-ţi partenera de ce are mai multă nevoie de la tine. Poate fi vorba de schimbarea scutecelor, hrănirea bebeluşului, cumpărături sau de o îmbrăţişare.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare