Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Depresia postnatală: recunoaşterea semnelor

Depresia postnatală: recunoaşterea semnelor

Depresia postnatală afectează aproximativ 10-15% dintre mame, în timp ce 10-25% dintre femei suferă de apatie sau anxietate pe perioada sarcinii. Unele dintre ele dezvoltă simptome mai serioase după naştere, care se transformă în depresie postnatală severă. Problemele pot începe în orice moment al primului an după naştere şi, dacă nu sunt tratate, pot cauza dificultăţi ani de zile.

Depresia postnatală afectează aproximativ 10-15% dintre mame, în timp ce 10-25% dintre femei suferă de apatie sau anxietate pe perioada sarcinii.

Care sunt simptomele?

Depresia postnatală este uneori numită “boala ascunsă”, deoarece multe mame nu ştiu ce este în neregulă cu ele sau ce să facă pentru a remedia situaţia. Un partener sau un membru al familiei este prima persoană care observă că mama nu este în apele ei.

Simptomele pot include oboseală extremă, sentimente de tristeţe, de multe ori lacrimi, deznădejde şi lipsa apetitului. Depresia postnatală poate face ca o mamă să se simtă foarte anxioasă, speriată şi panicată pe parcursul zilei şi să aibă probleme de somn pe perioada nopţii. Unele femei nu pot face faţă situaţiilor de zi cu zi, îşi pot face griji nefondate pentru sănătatea copilului lor şi pot avea gânduri de autovătămare sau chiar de vătămare a copilului.

Simptomele pot include oboseală extremă, sentimente de tristeţe, de multe ori lacrimi, deznădejde şi lipsa apetitului.

Este foarte importantă identificarea acestor simptome încă de la început. Dacă simţi că ai nevoie de sprijin în adaptarea la noile schimbări din viaţa ta sau dacă îţi doreşti să discuţi cu cineva, nu ezita să apelezi la partenerul tău, la prieteni sau chiar la medicul de familie şi să-ţi împărtăşeşti experienţa. Cel mai bun remediu în cazul depresiei postnatale este prevenţia.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare