Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Depresia postnatală: remedii

Depresia postnatală: remedii

Odată ce au fost identificate primele semne de depresie postnatală, este foarte important să-i faci o vizită medicului de familie. Medicul va discuta cu tine despre cum te simţi şi-ţi va face probabil câteva analize, pentru a vedea dacă există o explicaţie fizică pentru starea ta, cum ar fi bolile tiroidiene sau anemia.

Care sunt tratamentele disponibile?

Medicaţia este o variantă, iar infirmiera sau medicul te vor examina cu atenţie, pentru a vedea dacă tratamentul respectiv este recomandabil pentru tine. Cu toate acestea, dacă alăptezi, s-ar putea ca acest lucru să nu fie o opţiune, iar unele antidepresive pot avea, pe termen lung, efecte secundare nedorite.

Odată ce au fost identificate primele semne de depresie postnatală, este foarte important să-i faci o vizită medicului de familie.

Împărtăşeşte propriile preocupări

Se crede că cel mai bun remediu este prevenţia. A primi mult ajutor din partea celorlalţi, a discuta cu părinţi experimentaţi şi a împărtăşi grijile şi temerile cu cineva în care ai încredere sunt metode bune de prevenire a depresiei. Poţi discuta oricând cu asistenta sau medicul de familie, dacă nu există altcineva cu care poţi vorbi.

Fă paşi mici

Odihneşte-te cât de mult posibil şi nu încerca să fii o superfemeie. Coboară standardele în ceea ce priveşte treburile casnice şi gătitul – nu poţi fi perfectă şi nici nu trebuie. De asemenea, asigură-te că orice schimbare majoră pe care vrei să o faci în viaţă, cum ar fi schimbarea domiciliului, va avea loc la un interval considerabil după naştere, pentru a avea suficient timp să te înveţi cu noile obiceiuri.

Odihneşte-te cât de mult posibil şi nu încerca să fii o superfemeie.

Ia o pauză

Cel mai important lucru este să-ţi rezervi timp pentru tine. Angajează o bonă şi ia o pauză mică din când în când. Dacă poţi, reia-ţi activităţile în aer liber şi hobby-urile; asta te va ajuta să te simţi mai conectată cu restul lumii.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare