Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Cât de sigură este nașterea în apă?

Cât de sigură este nașterea în apă?

Nașterea în apă este sigură pentru tine și copilul tău dacă nu ai probleme de sănătate și dacă sarcina a decurs bine până la final. Studiile de specialitate arată că nu există nici o diferență în ceea ce privește sănătatea copiilor născuți în apă și cei născuți normal.

Se cunosc destul de puține despre siguranța nașterii în apă și nu există dovezi care să susțină sau să descurajeze acest tip de naștere. Studiile existente până în acest moment, conform scorurilor Apgar ce măsoară sănătatea copilului la naștere, susțin că sănătatea copiilor născuți în apă este similară cu cea a copiilor născuți normal. De asemenea, s-a analizat și rata de infecții neonatale, iar rezultatele nu au evidențiat nici o diferență între copiii născuți în apă față de copiii născuți în mediu uscat.

Nu trebuie să îți faci griji în privința faptului că bebelușul tău va inhala apa în care se va naște atunci când va încerca să respire pentru prima dată. Reflexul respirației nu apare până ce capul, nasul și gura nu au fost stimulate de expunerea la aer. În plus, moașa sau doctorul care va asista nașterea te va sfătui să rămâi așezată în apă în așa fel încât capul copilului să rămână sub apă până ce corpul va ieși în întregime. Acest lucru va preveni începerea reflexului respirației prea devreme.

Înainte de a alege nașterea în apă, documentează-te temeinic și întreabă medicul dacă este pregătit să te susțină. Atât el cât și tu trebuie să fiți pregătiți în cazul în care lucrurile nu decurg așa cum trebuie și apar complicații. Consultarea medicului de dinainte de naștere și trecerea prin toate etapele pe care aceasta le presupune, îți va da un sentiment de siguranță și te vei putea relaxa în timpul travaliului și al nașterii în apă.

Dacă ţi-a plăcut şi ai găsit informaţii utile, împarte-le şi prietenelor tale.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare