Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Alegerea locului unde vei naşte

Alegerea locului unde vei naşte

Aminteşte-ţi că poţi intra in travaliu oriunde cu doua sau trei saptamani inainte de termen, de aceea este bine să pui din timp la un loc tot ce îţi trebuie.

Plănuiți din timp ziua cea mare

Fă o listă cu toate numerele de telefon de care ai nevoie, inclusiv cu cel al medicului, al asistentei medicale și al spitalului local. Dă-i partenerului tău o listă cu numerele de telefon ale unor persoane pe care acesta nu le cunoaște, cum ar fi prieteni noi sau colegi de serviciu. Astfel îi va putea ține pe toți la curent. Obține numerele lor de mobil, astfel încât să le poată fi trimise veștile prin mesaje text, întrucât partenerul tău va putea trimite mult mai rapid și mai ușor mesaje scrise decât să dea o mulțime de telefoane!

Fă-ţi provizii de alimente care rezistă bine în dulap sau în congelator. Îţi vor fi de mare ajutor când te vei întoarce de la spital, pentru că nu vei mai avea și grija cumpărăturilor, pe lângă toate noile trăiri pe care le vei avea alături de bebeluș.

Dacă mai ai copii, asigură-te că ai stabilit cu cineva să aibă grijă de ei sau să îi ia de la școală, în caz că intri în travaliu într-o zi de lucru.

Pregăteşte bagajul de maternitate

Pentru a evita să iei o mulțime de lucruri de care nu ai nevoie, cere în prealabil de la spital o listă cu lucrurile pe care le pun și cele pe care nu le pun la dispoziție. Unele spitale oferă scutece și șervețele igienice, pe când altele nu; de aceea este mai bine să verifici înainte. Probabil vei vrea să iei cu tine și câteva gustări și băuturi preferate, pentru a avea energie în timpul travaliului.

Stabileşte-ţi cum ajungi la spital

Vei avea nevoie de cineva care să fie disponibil în orice minut din zi și din noapte și să locuiască sau să lucreze aproape de locuința ta, pentru a te duce la spital. Roagă persoana care te conduce să elibereze bancheta din spate și să o facă pe cât de curată și confortabilă posibil și să se asigure că este destul spațiu pentru geanta de maternitate. Dacă nu știi exact traseul până la spital, ar fi indicat să faci drumul acesta de câteva ori înainte să intri în travaliu. Astfel, poți să cronometrezi drumul și să alegi cea mai bună rută.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare