Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Ce se întâmplă la spital, înainte de naştere?

Ce se întâmplă la spital, înainte de naştere?

Fiecare spital are propriile proceduri pentru femeile care urmează să nască, dar majoritatea îţi vor face un control de rutină în momentul internării.

Dacă eşti chiar în momentul nașterii atunci când ajungi la spital, vei fi dusă imediat în sala de nașteri, unde o echipă de medici te vor ajuta și îndruma.

Dacă te afli într-un stadiu incipient, vei fi dusă într-o cameră de evaluare, unde ţi se vor pune o mulțime de întrebări și ţi se va face un examen fizic.

Asistenta sau, dacă sunt probleme, medicul tău îţi va pune întrebări în legătură cu felul în care a decurs travaliul până în momentul de față. Te vor întreba dacă ţi s-a rupt apa și despre contracții. Va trebui să ții minte sau să îţi notezi când au început contracțiile, frecvența și durata lor. De asemenea, vor vrea să știe cum sunt durerile pe care le ai. Dacă ai un plan de naștere, acum este momentul să-l arăți persoanelor care vor avea grijă de tine, pentru că s-ar putea să nu aibă o copie la ei.

Examenul fizic care ţi se va efectua va include măsurarea tensiunii arteriale, pulsului, temperaturii și a frecvenței respiratorii. Se vor efectua teste ale urinei, pentru a verifica prezența proteinelor, zahărului și numărul de celule albe și roșii. Vor fi ascultate bătăile inimii copilului și evaluată poziția lui prin palparea abdomenului. Va fi efectuat și un examen ginecologic, pentru a vedea cât de dilatat este cervixul. Aceasta îi permite asistentei să determine cât de mult a progresat travaliul și cât de aproape te afli de momentul nașterii.

Analgezicele vor fi administrate doar atunci când s-a stabilit cu certitudine că ați intrat în travaliu, deoarece altfel tratamentul ar putea cauza încetinirea sau chiar întreruperea travaliului.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare