Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Controlarea cantităţii de zahăr din dieta copilului tău

Controlarea cantităţii de zahăr din dieta copilului tău

Este aproape imposibil să-i asiguri copilului tău o dietă care să excludă total zahărul. Ceea ce poţi face, însă, este să te asiguri că îi oferi o alimentaţie echilibrată, pentru ca juniorul să nu dezvolte o „pasiune” pentru alimentele dulci.

Efectele negative ale zahărului
  • Zahărul creează dependenţă şi poate fi găsit cel mai des în alimentele procesate. Anumite tipuri de pâine, cereale sau produse din fasole gătită conţin niveluri surprinzător de mari de zahăr.
  • Efectele imediate ale consumului excesiv de zahăr pot fi hiperactivitatea, oboseala cronică şi chiar atacurile de panică şi coşmarurile.
  • Zahărul contribuie, de asemenea, la obezitatea infantilă, factor ce poate cauza diabetul de tip II, fatal în unele cazuri. Din păcate, fenomenul este tot mai frecvent în ultima vreme.
  • Un alt risc asociat consumului excesiv de zahăr sunt cariile dentare.

 

Zahărul creează dependenţă şi poate fi găsit cel mai des în alimentele procesate.

Zahărul „bun”
  • Tipurile “bune” de zahăr se găsesc în fructele proaspete sau uscate, în sucurile de fructe şi în anumite legume. Sunt considerate tipuri „bune” de zahăr, pentru că sunt naturale şi vin “la pachet” cu alţi nutrienţi esenţiali: vitamine, minerale, fibre.

 

Dacă micuţul tău chiar pofteşte alimente dulci, încearcă să-l încurajezi să mănânce gustările sănătoase amintite mai sus: fructele proaspete sau uscate s-ar putea să fie pe placul lui.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare