Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Cum să pregăteşti în siguranță mâncarea pentru micuț

Cum să pregăteşti în siguranță mâncarea pentru micuț
Importanța igienei

Spală-te pe mâini de fiecare dată înainte de a începe pregătirea mesei pentru micuț. Înainte ca cel mic să înceapă să mănânce spală-i și lui mânuțele.

Vase și mobilă curate

Trebuie sa sterilizezi orice linguriță cu care îl hrănești până la vârsta de șase luni. Folosește apă cu mult detergent de vase, iar apoi șterge-le cu un prosop perfect curat.

Obiceiuri sănătoase în bucătărie

Verifică datele de expirare de pe ambalajele alimentelor și asigură-te ca nu folosești produse expirate. Golește conținutul conservelor într-un recipient etanș. Conservele desfăcute, lăsate în frigider pot duce la apariția diverselor bacterii.

Pregătirea mâncării

Asigură-te că toate produsele animale, precum carnea, peștele sau ouăle sunt bine fierte înainte de a le da micuțului tău. Folosește cuțite și tocător de lemn diferite pentru carne și legume.

Reîncălzirea mâncării

Nu este recomandat să reîncălzești mâncarea în repetate rânduri întrucât va deveni un mediu propice bacteriilor. Când reîncălzești mâncarea, asigură-te că este bine încălzită și apoi așteaptă să se răcească înainte de a i-o da celui mic.

Mâncarea rămasă

Este vital să arunci mâncarea rămasă întrucât odataă ce aceasta a intrat în contact cu saliva copilului, ea devine un mediu ce favorizează apariția și înmulțirea bacteriilor. Totuși, dacă a mai rămas mâncare în  recipiente și nu a intrat în contact cu saliva micuțului, o poți păstra în frigider pentru cel mult 24 de ore de la deschidere. Mâncarea rămasă ar trebui pusă la frigider după maxim două ore de la gătire și consumată în cel mult trei zile.

Depozitarea alimentelor

Verifică temperatura frigiderului, care ar trebui să fie de 0-5 grade C, cu un termometru de frigider. Depozitează carnea crudă în partea de jos a frigiderului, într-un recipient sigilat pentru a preveni scurgerea de sânge sau de alte lichide, care pot răspândi bacterii periculoase și altor alimente. Dacă ai gătit carnea și dorești să o depozitezi, asigură-te că este suficient de bine răcită, apoi pune-o în frigider sau congelator și așează orice carne gătită separat de cea crudă. Orice mâncare pentru copii, preparată pentru a o folosi mai tarziu, trebuie răcită și apoi pusă în frigider.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare