Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Diversificarea: principii generale

Diversificarea: principii generale

Diversificarea alimentaţiei este o etapă deosebit de importantă în dezvoltarea bebeluşului tău. Laptele mamei este alimentul ideal pentru oricare bebeluş, însă după vârsta de 6 luni, nu mai acoperă integral nevoile nutritive ale acestuia. În acest moment, se trece la introducerea unor noi alimente în dieta lui.

Diversificarea reprezintă trecerea de la alimentația bazată exclusiv pe lapte, la o alimentație semisolidă și solidă.

Aşadar, diversificarea reprezintă trecerea de la alimentația bazată exclusiv pe lapte, la o alimentație semisolidă și solidăun aport substanțial de vitamine, săruri minerale, fibre, glucide și lipide. Multe mămici mărturisesc faptul că această tranziţie le-a dat nişte bătăi de cap. Asta pentru că nici un copil nu seamănă cu altul şi fiecare are gusturi diferite la mâncare. Secretul unei diversificări reușite este să urmezi câteva instrucțiuni simple, menite să-l protejeze pe micuțul tău de eventuale alergii.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni şi continuarea acesteia, în paralel cu începerea diversificării, pentru cât mai mult timp posibil. Introducerea noilor alimente este o etapă delicată pentru sugar și trebuie tratată cu multă atenție și seriozitate de către fiecare mămică.

Pentru sugarii alimentați exclusiv la sân, medicii recomandă ca diversificarea să debuteze la 6 luni, respectându-se în același timp condiția ca aceștia să fi atins greutatea de 6 kilograme. Copiilor hrăniți artificial sau mixt (cu lapte matern și formule de lapte praf, în cazul excepţional în care mama nu poate alăpta) li se poate recomanda de către medicul pediatru începerea diversificării mai devreme de 6 luni. Este important să urmezi întocmai recomandările medicului pediatru!

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare