Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Mâncarea sănătoasă pentru bebeluşul tău

Mâncarea sănătoasă pentru bebeluşul tău

Fiecare părinte îşi doreşte să îi poată oferi copilului său cel mai bun start în viaţă, dar nu toţi găsesc timpul necesar pentru a sta în bucătărie şi a pregăti mâncăruri proaspete. Dacă şi tu ai un program încărcat, nu te îngrijora: poţi să îi oferi bebeluşului tău alimente de calitate, respectând câteva principii simple de alegere a mâncării.

Cumpără alimente de calitate

În orice supermarket, poţi alege dintr-o gamă largă de alimente premium pentru bebeluşi: pachete, borcane, sticle de semipreparate, care pot fi cu adevărat salvatoare.

Prepară singură mâncarea copilului tău

Avantajul mâncării gătite acasă este că ştii exact ce ingrediente conţine şi ai şansa să-i pui la dispoziţie bebeluşului o serie de arome noi, lărgindu-i simţul gustului. 

Congelează mâncarea, pentru a economisi timp

Cu toţii avem un  program încărcat şi nu avem timp să gătim în fiecare zi. De aceea, când găteşti o cantitate mai mare de mâncare, congelază câteva porţii, pentru mai târziu.

Ai grijă la zahăr, sare şi conservanţi

Rinichii bebeluşului nu sunt suficient de dezvoltaţi pentru a asimila multă sare, aşa că evită să adaugi în mâncare sare sau alte produse prea sărate, cum ar fi şunca afumată. De asemenea, zahărul şi dulciurile în cantităţi mari îl pot face pe micuţ să dezvolte o plăcere prea mare pentru dulciuri şi să se expună riscului de a face carii. Nu în ultimul rând, nu îi da bebeluşului tău mâncare preparată pentru adulţi, care conţine conservanţi şi arome nesănătoase pentru digestia lui.

Profită de beneficiile alimentelor naturale

Alimentele naturale sunt cele care provin de la producători autorizaţi şi nu conţin pesticide, erbicide sau fertilizatori chimici. Cele destinate bebeluşilor sunt mai răspândite şi se găsesc acum mult mai uşor în magazine şi supermarket-uri.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare