Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Sursa ta de inspirație pentru meniul de la 6 luni

Sursa ta de inspirație pentru meniul de la 6 luni

În fiecare zi cauți modalități simple de preparare a meniului pentru micuțul tău, totodată vrei să îi oferi o alimentație sănătoasă dar și gustoasă. După ce ați trecut cu bine de perioada testării majorității alimentelor, ar trebui să-ți fie mai ușor pentru că acum poți face diferite combinații.

Putem fi pentru tine sursă de inspirație în ce privește meniul zilnic al puiului tău pentru că din punct de vedere a gusturilor și texturilor, sunteți încă exploratori.

La această vârstă  sunt foarte bine tolerate texturile fine, ca ale cerealelor pentru bebeluși. Din această categorie este ideal să alegeți cereale fără zahăr adăugat, cereale care să conțină minerale și vitamine pentru dezvoltarea creierului și susținerea unui sistem imunitar sănătos.

Dimineață - păstrează bunul obicei de a-i oferi lapte matern

Gustarea de dimineață – Cereale pentru bebelusi. Poti alege dintre cele doua variante de cereale Aptamil de la 6 luni: 7 Cereale Aptamil cu Pronutravi2 (se pot prepara cu lapte matern) sau Cereale cu lapte, porumb, orez și banane Aptamil cu Pronutravi+

Prânz – supă-piure de legume și, în funcție de apetitul copilului, puțină cărniță de pui mixată

Gustarea de după amiază – oferă-i cel mai bun lăptic, laptele matern

Cină – lapte matern

NUTRICIA sustine recomandarea Organizatiei Mondiale a Sanatatii de alaptare exclusiva pana la 6 luni si continuarea acesteia alaturi de inceperea diversificarii la sfatul medicului. Alăptarea este cea mai bună metodă de hrănire a bebelușilor și oferă numeroase beneficii. Este important ca, înaintea și în timpul alăptării să aveți o alimentaţie sănătoasă, echilibrată. Combinația alăptării cu biberonul în primele săptămâni de viață poate să reducă producţia de lapte matern, iar inversarea deciziei de a nu alăpta este dificilă. Întotdeauna consultați doctorul, asistenta sau moasa pentru sfaturi cu privire la hrănirea bebelușului

Dacă ţi-a plăcut şi ai găsit informaţii utile, împarte-le şi prietenelor tale.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare