Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Îmbrăcăminte pentru gravide. Cum să îți porți burtica cu stil

Îmbrăcăminte pentru gravide. Cum să îți porți burtica cu stil

Când spui „îmbrăcăminte pentru gravide”, probabil că moda prezentată pe podium nu este primul lucru care îți vine în minte. Vestea bună este că acum este mai ușor să fii la modă în timpul sarcinii. Acum poți cumpăra tot ceea ce îți trebuie pentru următoarele nouă luni, fie pentru mers la serviciu, fie pentru ieșirile cu prietenii. Există chiar și lenjerie pentru gravide, atât de atrăgătoare, că vei vrea să o porți chiar și după ce ai născut! 

Hainele corespunzătoare te vor ajuta să eviți următoarele neplăceri:

  • Fuste care arată ciudat și se ridică pe burtă.
  • Topuri care, deși sunt mai mari decât mărimea ta obișnuită, te strâng la mijloc și nu stau bine pe umeri.
  • Să suporți luni de disconfort, dorindu-ți să fi cumpărat mai devreme haine speciale pentru gravide.

 

Dacă ți s-a spus să nu te străduiești să cumperi haine speciale pentru perioada maternității, ci pur și haine normale mai mari, nu ține cont de asta!

 Corpul unei femei însărcinate nu este un corp pe care s-au mai depus câteva kilograme. Amintește-ți că nu ești grasă, ești doar însărcinată fapt care va schimba literalmente forma întregului corp, iar hainele pentru gravide trebuie să fie special create pentru a se potrivi pe burtică, aceasta putând să nu fie deloc vizibilă sau să fie măricică încă din primele luni. Nu există două sarcini identice, iar ceea ce ți se potrivește într-o lună poate fi cu totul inconfortabil în următoarea.

Având în vedere că vei purta aceste haine o perioadă relativ scurtă, nu vei vrea să cheltui o avere cu ele. Oricât de tentant ar fi să cumperi totul deodată, încearcă să te abții. Nu poți ști de la început cât vei lua în greutate sau când. Să alegi mărimea corespunzătoare la hainele pentru gravide este mai simplu decât crezi. În general, atunci când cumperi haine pentru perioada sarcinii, alege o mărime egală cu cea pe care o aveai înainte de sarcină. În majoritatea magazinelor vei găsi probabil tabele utile cu mărimi și atașamente textile de diverse mărimi: pentru primul, al doilea și al treilea trimestru. Dar, dacă poți, este întotdeauna mai bine să probezi mai întâi lucrurile în magazin și să te asiguri că pentru achizițiile făcute pe internet există o politică bună privind returnarea produselor.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare