Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Stilul de viață în sarcină

Stilul de viață în sarcină

Încă din prima zi de sarcină, îngrijirea copilului tău devine responsabilitatea ta. Iar pentru a da naștere unui copil sănătos, nu trebuie să-ți modifici doar regimul alimentar, ci întregul stil de viață. Sunt lucruri care pot aduce beneficii copilului tău și pe care ar trebui să le faci și lucruri care-ți pot periclita sarcina și pe care ar fi indicat să le eviți.

Nutriția echilibrată și precis adaptată este primul lucru cu care poți începe. Pe lângă aceasta, poți adopta câteva obiceiuri sănătoase. Renunțatul la fumat este unul dintre ele. În cele 9 luni de sarcină, nu este suficient să renunți la fumat, ci trebuie să eviți fumul de țigară cu orice preț, căci și fumatul pasiv îți afectează fătul.

Consumul de alcool, chiar și în cantități mici, îi este dăunător viitorului tău copil. Așadar, chiar și la petreceri, încearcă să te limitezi la apă plată, limonadă sau fresh-uri.

Medicamentele sunt contraindicate de medicii pediatri pe întreaga durată a sarcinii. În cazul în care este nevoie, medicul îți poate recomanda medicamente naturiste sau suplimente de acid folic sau de fier. Doar în acest caz poți lua aceste medicamente.

Deși mulți ar crede că este bine să nu depui niciun fel de efort în sarcină, de fapt exercițiile fizice sunt benefice pentru mamă și făt, însă moderate și special adaptate pentru sarcină și pentru stilul de viață anterior avut de femeie.

Exercițiile prenatale sunt cele mai indicate în cele 9 luni de sarcină, întrucât ajută la eliberarea cortizolului, care are efecte benefice asupra dezvoltării fătului. S-a demonstrat că gravidele care au făcut exerciții prenatale au dat naștere unor copii mai inteligenți decât cei ai mamelor care n-au făcut astfel de exercitii.

Plimbările în natură reprezintă și ele o bună modalitate de a te relaxa împreună cu micuțul tău. Legănatul mersului tău îi induce fătului o stare de bine.

Stresul, așa cum era de așteptat, afectează în mod negativ sarcină, așa că este bine să întreprinzi orice activitate care te relaxează. Urmând toate aceste reguli, vei deveni fericita mamă a unui copil sănătos.

Dacă ţi-a plăcut şi ai găsit informaţii utile, împarte-le şi prietenelor tale.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare