Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Tratamentele de înfrumusețare în sarcină

Tratamentele de înfrumusețare în sarcină

Cele mai multe dintre femeile gravide acordă foarte mare grijă tratamentelor de înfrumuseţare, de teamă de a nu le face rău bebeluşilor pe care îi poartă în pântece. Unele produse cosmetice nu au nici un efect dăunător asupra fătului sau a mamei, însă există anumite tratamente de înfrumuseţare care sunt puse sub semnul întrebării.

În ceea ce priveşte siguranţa cu care anumite produse şi tratamente cosmetice pot fi folosite în timpul sarcinii, părerile sunt împărţite. Există totuşi, câteva despre care se ştie cu exactitate că nu afectează în niciun fel mama sau fătul şi altele care ar trebui evitate pe cât posibil pe parcursul celor 9 luni de graviditate. La categoria produse cosmetice care nu prezintă nici un risc pe timpul sarcinii pot intra cremele pentru ten pe bază de compuşi naturali, fardurile, rujurile sau fondul de ten, doar dacă nu conţin prea multe chimicale, ceara epilatorie şi tratamentele cosmetice faciale.

De menţionat ar fi faptul că ceara epilatorie, chiar dacă nu prezintă niciun risc, s-ar putea să-ţi provoace dureri mai mari decât de obicei, din cauza faptului ca pielea ta este mult mai sensibilă în această perioadă. Există totuşi şi câteva produse despre care nu se ştie foarte clar dacă sunt sigure sau nu în timpul sarcinii. În această categorie intră vopseaua şi agenţii oxidanţi pentru păr, cremele epilatoare şi tratamentele cu botox. Specialiştii recomandă ca în primul trimestru de sarcină, atunci când are loc embriogeneza, să eviţi vopselele şi oxidanţii pentru păr. De asemenea, enzima botulinică este în esenţă o toxină şi ar trebui pe cât posibil evitată. La categoria „nu folosi aceste produse în sarcină”, cremele antirid pe bază de vitamina A, împachetările corporale, sauna, băile fierbinţi, solarul şi cremele autobronzante, deţin primele locuri în top, conform specialiştilor.

Sfat:

Este foarte posibil ca în timpul sarcinii, pielea ta să nu mai tolereze anumite produse cosmetice pe care le foloseai înainte de a rămâne gravidă, chiar dacă folosirea acestora nu prezintă nici un risc pentru bebeluşul tău. Pentru a afla dacă anumite cosmetice sunt sau nu compatibile cu tenul tău, încearcă-le pe o mică porţiune de piele înainte de a le folosi.

Acelaşi lucru trebuie să-l faci şi când te duci la un salon de înfrumuseţare. Dacă burtica ta nu este încă vizibilă, anunţ-o pe cosmeticiana ta că eşti însărcinată şi că pielea ta este mult mai sensibilă în această perioadă, indiferent dacă vrei să-ţi faci un tratament facial, sau dacă vrei să te epilezi.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare