Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Acidul folic esenţial în timpul sarcinii

Acidul folic esenţial în timpul sarcinii

Acidul folic (vitamina B) este esenţial pentru menţinerea stării de sănătate a organismului.

În cazul femeilor însărcinate, doza de acid folic este de 600 micrograme pe zi.

Acidul folic joacă un rol important în producerea de celule albe, de celule roşii şi în sinteza ADN-ului. Din acest motiv femeile însărcinate au nevoie ca alimentaţia să le ofere cantităţi mari de acid folic. Organismul nu are nevoie de acid folic doar pentru mamă, ci şi pentru făt.

Acidul folic previne apariţia defectelor de tub neural la făt. Tubul neural se dezvoltă în timp şi devine creierul şi coloana vertebrală a nou născutului. Încă un motiv întemeiat ca femeia însărcinată să consume o cantitate adecvată de acid folic. Dacă acest necesar nu se obţine din alimentaţie, femeia însărcinată trebuie să ia suplimente alimentare. Obţinerea necesarului de acid folic este extrem de importantă mai ales în primele săptămâni de sarcină, deoarece în această perioadă se formează tubul neural al fătului.

Cele mai des întâlnite afecţiuni ale tubului neural sunt:

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.
Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare