Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Fumatul în timpul sarcinii

Fumatul în timpul sarcinii

Unul dintre cele mai benefice lucruri pentru o sarcină sănătoasă este să renunți la fumat încă din primul trimestru de sarcină. Tutunul este dăunător atât pentru tine cât şi pentru fătul din pântecele tău.

Fumatul pasiv poate fi la fel de nociv, mărind riscurile ca bebeluşul tău să aibă o sănătate precară.

Este cunoscut, totodată, faptul că bebeluşii care sunt expuşi la tutun pe perioada sarcinii, vor avea o greutate mai mică la naştere. Dacă renunţi la fumat, șansele ca plămânii fătului să funcționeze normal și să primească cantitatea necesară de oxigen cresc, prevenind totodată riscurile unei nașteri premature.

De asemenea, beneficiile renunțării la fumat nu întârzie să apară nici în cazul tău. Vei deborda de energie şi vei respira mai uşor. Mirosul de tutun de pe haine sau din păr va dispărea, iar mâncarea va avea un gust mai bun, întrucât de îndată ce renunţi la fumat, corpul începe să elimine toxinele din tutun din organism. În doar douăzeci de minute circulaţia ţi se va îmbunătăţi, iar în opt ore nivelul de nicotină din sânge se va fi înjumătăţit. În câteva săptămâni, simţul gustului şi al mirosului se vor îmbunătăţi, odată cu starea generală de sănătate. Te vei simţi mai în formă, iar problemele de respiraţie vor dispărea treptat. Nu în ultimul rând, economiseşti bani pe care îi poţi cheltui pe alte lucruri, cum ar fi hainele speciale pentru gravide.

Cu cât te hotărăşti mai repede să te laşi de fumat, cu atât va fi mai bine pentru sănătatea ta şi a micuţului tău. Nu în ultimul rând, te vei simţi mai bine pentru că ai făcut un lucru bun pentru tine şi bebeluşul tău.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare