Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Poftele în timpul sarcinii

Poftele în timpul sarcinii

În primul trimestru de sarcină, aproximativ 85% din femei au pofte la care altfel nici nu ar visa, întrucât simţul gustativ şi cel olfactiv se modifică.

Sărat, dulce, acrişor… poftele sunt deja unele dintre cele mai cunoscute simptome ale sarcinii.

Pofta de dulce este cea mai des întâlnită, în timp ce, nici combinaţiile de alimente dintre cele mai stranii nu sunt omise. Fie că este vorba de schimbările hormonale ce au loc în timpul sarcinii sau de anumite deficienţe nutriţionale, cauza exactă a acestor pofte nu ne este cunoscută. Indiferent de motivul sau momentul în care aceste pofte apar, încearcă pe cât posibil să menţii o dietă sănătoasă pe perioada sarcinii, înlocuind alimentele la care pofteşti cu unele apropiate. De exemplu, în loc de îngheţată mănâncă un iaurt degresat îngheţat.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.
Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare