Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Testul de sarcină – primul pas către "meseria de mămică"

Testul de sarcină – primul pas către

Femeile secolului 21 au de ales între mai multe mărci și tipuri de teste: tip stilou, strip, casetă etc. Prețurile variază între 4 și 21 lei (în România), iar cumpărătoarele decid ce test aleg în funcție de reclamă, ambalaj, sfatul celei mai bune prietene sau recomandarea farmacistei. Ce anume folosim pentru test? Mai simplu nici că se poate: câteva picături de urină.

Când se poate efectua testul?

Unele teste promit că detectează sarcina la 7 zile de la contactul sexual fecundant, altele cu 4 zile înainte de data presupusei viitoare menstruații, altele la o zi de întârziere. Rezultatele? Deși testele promit o acuratețe de 99%, indiferent de momentul zilei în care se face testul, este bine de știut că el poate fi negativ chiar dacă sarcina este prezentă. Motivele? Sarcina foarte mica (are un nivel scăzut de HCG excretat), urina diluată, particularități individuale în producerea hormonului de sarcină (nivel mai redus decât media) etc.

Ce este de facut dacă testul iese negativ?

În general, se recomandă repetarea testului după o săptămână, dar dacă femeia are de luat o decizie referitoare la efectuarea unei radiografii, tratamente medicamentoase, expunere la noxe, este recomandată analiza de sânge pentru dozarea HCG și consultarea medicului specialist ginecolog.

Dar dacă testul este pozitiv?

În acest caz, confirmarea este necesară și poate fi realizată printr-o ecografie transvaginală (pentru o sarcină de 4-5 săptămâni) sau o examinare clinică de către medicul specialist (pentru o sarcină de 5-6 săptămâni). Însă de aici începe o altă poveste....

Dacă ţi-a plăcut şi ai găsit informaţii utile, împarte-le şi prietenelor tale.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare