Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Acneea în sarcină

Acneea în sarcină

În timpul sarcinii, acneea este o afecţiune foarte des întâlnită, indiferent dacă ai mai avut sau nu probleme înainte de concepţie.

Acneea apare de obicei în primele trei luni de graviditate, în principal din cauza creşterii nivelului hormonal. Progesteronul este principalul vinovat de apariţia acneei deoarece cauzează secreţia de sebum a glandelor pielii, ceea ce duce la izbucnirea aşa numitelor coşuri. După primul trimestru de sarcină, progesteronul este produs de către placentă, ceea ce poate avea influenţe pozitive asupra tenului.

Specialiştii recomandă ca în cazul în care ai probleme cu acneea să tratezi această afecţiune înainte de a rămâne însărcinată.

Acest lucru deoarece, multe dintre produsele medicamentoase existente pe piaţă pot cauza probleme serioase fătului. Administrarea substanţelor cu aplicare locală, tetraciclinei sau eritromicinei, poate duce la apariţia problemelor la naştere. Doctorii sunt de părere că pentru a te asigura că porţi o sarcină sănătoasă, ar fi bine să eviţi administrarea oricărui medicament fără prescripţie medicală.

În timpul perioadei de graviditate, vei constata că pielea ta este mai uscată ca de obicei. Pentru a înlătura acest disconfort, foloseşte doar produse 100% naturale. Specialiştii recomandă măştile cu ulei de arbore de ceai şi spălarea zilnică a feţei cu ceai de mentă pentru a-ţi menţine tenul curat şi strălucitor. Dacă ai probleme cu punctele negre sau cu excesul de sebum, poţi încerca o mască cu argilă, ideală pentru absorbţia grăsimilor de pe faţă şi pentru dezobstrucţia porilor.

Hidratarea este cheia

Indiferent de tipul de ten şi de problemele pe care le ai cu acneea, pentru prevenirea oricăror neplăceri este indicat să consumi minim doi litri de apă pe zi.

Mai mult, sporeşte cantitatea de fructe şi legume din alimentaţia ta, acestea fiind benefice atât pentru pielea ta cât şi pentru dezvoltarea armonioasă a fătului. Dacă greţurile din primul trimestru te împiedică să consumi aceste alimente, încearcă să-ţi prepari sucuri proaspete de fructe sau supe de legume pasate.

Dacă ţi-a plăcut şi ai găsit informaţii utile, împarte-le şi prietenelor tale.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare