Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Când îmi voi simţi copilul?

Când îmi voi simţi copilul?

Primele semne că fătul se dezvoltă şi se mişcă în pântecele tău încep să apară între săptămânile 16-20 de sarcină. Până în săptămâna 16 de sarcină, cuvântul “lovit” nu este tocmai potrivit pentru a descrie primele acrobaţii ale bebeluşului, pe care le simt majoritatea femeilor. O “agitaţie” sau “tresărire” sunt mai aproape de realitate.

Mişcările fetale în fazele incipiente se observă la ecograf. Copilul trebuie să mai crească puţin până să poţi simţi cu adevărat o lovitură. Adesea, mişcările fătului apar după primele 16 săptămâni de sarcină, deşi pentru mamele care se află deja la o a doua sarcină este mult mai uşor să simtă mişcările mai devreme. Aşadar, încearcă să nu te îngrijorezi dacă nu simţi nicio astfel de mişcare în această fază. Asistenta sau medicul tău vor verifica dacă copilului îi bate inima puternic şi dacă se dezvoltă normal. Ca regulă generală – un semn al sănătăţii este un copil activ.

Odată ce ai ajuns în a 28-a săptămână de sarcină, va trebui să fii mai atentă la modul în care se mişcă bebeluşul tău. Consultaţiile prenatale sunt nepreţuite pentru propria linişte, astfel apelează cu încredere la medicul tău. Către finalul celui de-al treilea trimestru, e posibil să ţi se ceară să numeri câte mişcări simţi pe o anumită durată în fiecare zi.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare