Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Importanţa calciului în sarcină

Importanţa calciului în sarcină

Despre calciu se ştie că este elementul indispensabil structurii şi rezistenţei oaselor, el găsindu-se în proporţie de 99 % în schelet. Restul serveşte activităţii celulelor musculare, nervoase şi cardiace.

Doza zilnică recomandată de calciu, în mod normal, este 800 şi 1000 de miligrame. O femeie însărcinată poate să consume până la 2000 de miligrame de calciu pe zi, deoarece fătul este un mare consumator al acestui element, mai ales în trimestrele doi şi trei de graviditate. De aceea, mama trebuie să-şi facă toate analizele şi să urmeze o dietă echilibrată înainte de concepţie.

Până în trimestrul al doilea de sarcină, sistemul osos al fătului este de fapt cartilaginos. Începând cu această perioadă, mama trebuie să fie extrem de atentă la suplimentele de calciu, pentru că acum se formează cu adevărat sistemul osos al bebeluşului.

Înregistrează-te ca membru că să citești tot articolul sau intră în cont.

Citeşte şi alte articole pe aceeaşi tema

Pregăteşte-l pentru viitor cu Aptamil Junior

Aptamil Junior conține complexul unic Pronutra și susține dezvoltarea imunității copilului tău, pentru ca aceasta să-l protejeze atunci când el are nevoie.