Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Sarcina peste 35 de ani: riscuri şi avantaje

Sarcina peste 35 de ani: riscuri şi avantaje

Din ce în ce mai multe femei întârzie cu sarcina până după vârsta de 30-35 de ani, concentrându-se pe carieră şi pe alte experienţe de viaţă, înainte de a alege să rămână însărcinate. Dar care sunt dificultăţile şi avantajele sarcinilor la femeile puţin mai în vârstă?

Doctorul va examina constant starea sănătăţii tale şi pe aceea a bebeluşului tău, pentru a se asigura că ai o sarcină fără probleme.

Riscurile sarcinii târzii:

  • Principala grijă căreia trebuie să-i faci faţă pe măsură ce înaintezi în vârstă este că riscul de a concepe un bebeluş cu probleme cromozomiale, precum Sindromul Down, creşte cu fiecare an.
  • Cu cât eşti mai în vârstă când rămâi însărciantă, cu atât eşti mai predispusă la o afecţiune cronică, precum tensiunea arterială crescută sau diabetul, care pot rămâne nediagnosticate şi îţi pot afecta sarcina.
  • Creşte riscul de a dezvolta anumite complicaţii pe parcursul sarcinii. Cercetările arată şi faptul că şansele de a avea un bebeluş cu o greutate mică la naştere (sub de 2,5 kg), precum şi cele ale unei naşteri premature cresc odată cu vârsta.
În multe cazuri, cuplurile sunt mai sigure din punct de vedere financiar şi mai stabile din punct de vedere al carierei.

Totuşi, ţine minte că aceste riscuri sunt controlabile. Doctorul va examina constant starea sănătăţii tale şi pe aceea a bebeluşului tău, pentru a se asigura că ai o sarcină fără probleme.

Avantajele întemeierii unei familii mai târziu în viaţă:

  • Femeile care îşi întemeiază familiile mai târziu au, de multe ori, o experienţă de viaţă mai mare şi tind să fie mai independente.
  • Mămicile mai în vârstă au o probabilitate mai mare de a fi mai educate şi sunt capabile să transmită beneficiile acestei educaţii copiilor lor.

 

Sfatul nostru?

Dacă decizi să rămâi însărcinată după vârsta de 35 de ani, nu uita să te bucuri de această experienţă specială şi să nu-ţi faci griji legate de vârsta ta.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare