Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Incontinenţa urinară

Incontinenţa urinară

Pierderea involuntară de urină, în termeni medicali, incontinenţa urinară, este o afecţiune frecventă în rândul femeilor, foarte des întâlnită mai ales la gravide. Se spune că una din trei femei ar suferi de incontinenţă urinară.

Vestea bună este că există tratamente, dar vestea rea este că în cazul gravidelor, medicamentele sau alte proceduri medicale ce ar putea vindeca afecţiunea sunt contraindicate, deci va trebui să amâni rezolvarea până după naştere.

În primul trimestru de sarcină, incontinenţa urinară apare pe fondul modificărilor hormonale care se produc în această perioadă, ce afectează ansamblul formaţiilor nervoase periferice din zona pelviană. Mai târziu, când fătul se dezvoltă şi creşte în greutate, forţa sa se transmite asupra vezicii urinare şi apare frecvent nevoia de urinare.

Naşterea, la rândul său, indiferent că este vorba despre o naştere naturală sau o intervenţie cezariană intensifică fenomenul deoarece sunt afectate musculatura şi ligamentele pelviene. De obicei, incontinenţa urinară se instalează frecvent între şase şi opt săptămâni după naştere.

Un simplu strănut, un tuşit, o săritură sau ridicarea unei greutăţi pot provoca un incident neplăcut pentru tine. O astfel de problemă se poate acutiza pe timpul nopţii, mai ales dacă ai consumat seara multe lichide.

De ce să o laşi să te streseze sau să nu poţi dormi liniştită?

Dacă te-ai săturat să îţi pui ceasul să sune la oră fixă pentru a face drumuri repetate la toaletă, poţi folosi absorbante speciale pe care le găseşti în aproape orice magazin. Sunt uşor de folosit şi confortabile, deoarece seamănă cu absorbantele obişnuite şi se fixează pe chilot normal, asigurând discreţia. Astfel, somnul tău nu va mai fi tulburat.

Absorbantele pentru incontinenţă nu trebuie confundate cu absorbantele folosite pentru menstruaţie. Aşadar, pentru incontinenţă există produse speciale deoarece urina este total diferită de menstruaţie; în consecinţă, componentele sunt diferite, iar absorbantele mai eficiente. De exemplu, prezintă componente ce neutralizează mirosul puternic al urinei.

Atenție la stilul de viață

Nu există dovezi ştiinţifice clare în privinţa influenţei stilului de viaţă asupra incontinenţei urinare. Cu toate acestea, sunt recomandate unele modificări în stilul de viaţă. Sunt contraindicate băuturile care conţin cafeină sau băuturile carbogazoase deoarece s-a observat că accentuează fenomenul. La fel şi kilogramele în plus. Aşadar, cu atât mai mult este indicat să-ţi ţii greutatea sub control.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare