Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Cât de implicat te simţi ca tătic?

Cât de implicat te simţi ca tătic?

Paternitatea reprezintă o schimbare majoră în viaţă şi este normal să experimentezi sentimente diverse. Este adevărat ca viaţa va fi mai complexă în anumite privinţe. Totuşi, vei porni pe un nou drum, către o nouă relaţie cu copilul şi partenera ta.

Probabil te temi că eşti pe cale de a pierde ceva foarte valoros – distracţia şi libertatea. Este normal să ai aceste trăiri faţă de noul angajament extraordinar pe care ţi-l asumi. Pui bazele unei familii care va fi lângă alături mulţi ani de acum încolo. Această familie îţi va oferi deopotrivă distracţie, dragoste, zâmbete, mândrie, prietenie, experienţe şi provocări noi. Vei rămâne în continuare aceeaşi persoană, având doar experienţe noi şi diferite.

Oricare ar fi motivul sentimentelor confuze, fii sincer cu tine însuţi şi cu partenera.

Există vreun mod în care te poţi implica mai mult? Noi îţi oferim câteva soluţii:

  • Decoraţi împreună camera copilului.
  • Citiţi împreună, în pat, cărţile despre copii şi discutaţi-le.
  • Cere-i partenerei să te ţină la curent: să îţi spună cum se simte, când se mişcă copilul sau orice alte lucruri mărunte.
  • Participă la consultaţiile principale. Cand vei auzi bătăile inimii fătului sau când îl vei vedea pe ecran, vei conştientiza mai bine creşterea şi dezvoltarea lui.
  • Mergeţi împreună la lecţiile prenatale.
  • Acomodează-te cu schimbările ce au loc în corpul partenerei.

 

Taţii se pot simţi brusc pe un alt teritoriu. Cum rămâne cu sexul, atingerile, complimentele? Unde e terenul sigur de până acum?

Cel mai bun mod în care poţi preveni apariţia oricărui tip de bariere fizice este să vorbeşti cu partenera. Află dacă sunt zone care acum îi sunt deosebit de sensibile sau ies din discuţie când vine vorba de atingeri. 

Viaţa sexuală se poate schimba.

Dacă medicul nu v-a contraindicat acest lucru, sexul în primul trimestru nu implică riscuri din punct de vedere medical. Dar, din nou, fii grijuliu. Corpul partenerei se modifică şi s-ar putea să nu mai aibă acelaşi simţ al aventurii ca înainte. Concentrează-te pe tandreţe şi răsfăţ şi pune-i întrebări, pentru a te asigura că stii care sunt limitele şi că faci ceea ce trebuie.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare