Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Cum se va schimba viaţa sexuală

Cum se va schimba viaţa sexuală

Dragă tăticule, după ce partenera ta va naşte, va avea nevoie de ceva timp pentru recuperare. Normal, contactul sexual nu este recomandat în primele şase săptămâni de la naştere, şi chiar şi atunci, numai după un control medical. Este probabil chiar ca proaspăta mămică să nu aibă un apetit sexual prea mare în primele câteva luni după naştere.

Această pierdere temporară a apetitului sexual este normală. Totuşi, dacă durează prea mult,  poate fi un simptom de depresie postnatală.

Normal, contactul sexual nu este recomandat în primele şase săptămâni de la naştere, iar atunci, numai după un control medical.

Cum va fi afectată viaţa sexuală, după venirea copilului?

Veţi realiza că bebeluşul este noua voastră prioritate şi amândoi vă veţi simţi, probabil, obosiţi, tânjind după un somn bun. În acelaşi timp, probabil că partenera ta îţi acordă mai puţină atenţie, din moment ce îşi petrece mai mult timp având grijă de bebeluş.

Pe de altă parte, este posibil ca unii bărbaţi să fi suferit la vederea partenerelor lor în momentul naşterii. După această experienţă, se simt vinovaţi şi nu se mai simt capabili să facă dragoste cu partenerele lor, asociind sexul cu reexpunerea partenerei la durerea travaliului. Dacă te confrunţi cu astfel de probleme, ar fi o idee bună să ceri sfatul unui consilier, pentru a discuta mai amănunţit despre noile tale trăiri.

Cum putem să ne ajutăm reciproc pentru a ne adapta?

Este important să menţineţi comunicarea vie, să vorbiţi mereu despre problemele voastre. Veţi reuşi, astfel, să înţelegeţi nevoile celuilalt şi să vă împărtăşiţi punctele de vedere clar şi cinstit. La fel de important este să încercaţi să petreceţi timp făcând lucruri împreună, fără bebeluşul vostru. În acest mod, puteţi să vă bucuraţi de relaţia voastră fără întreruperi.

Este important să menţineţi comunicarea vie, să vorbiţi mereu despre problemele voastre.

Nu uita, viaţa voastră sexuală va reveni într-un final şi va fi la fel de pasională ca înainte de sosirea bebeluşului.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare