Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari, oferind numeroase beneficii pentru bebeluş.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni.

NUTRICIA susţine această recomandare, precum şi continuarea alăptării în paralel cu introducerea altor alimente în dieta bebeluşului la recomandarea medicului.

Contactează experţii NUTRICIA:

Sexul și sarcina

Sexul și sarcina

Deși înainte era un subiect foarte simplu și direct, sexul capătă cu totul alte dimensiuni odată ce ai rămas însărcinată. Mulți părinți au temeri și îngrijorări de înțeles, care, deși sunt foarte normale nu reprezintă un motiv de îngrijorare.

Ești în siguranță dacă faci sex în timpul sarcinii?

Câteva dintre temerile normale pe care oamenii le au în legătură cu contactul sexual sunt:

  • Copilul ar putea fi rănit;
  • S-ar putea să fie inconfortabil;
  • Ai putea provoca un avort spontan;

 

Cel mai bun sfat în legătură cu aceste îngrijorări este să vorbești cu medicul tău, pentru a te liniști. Dacă riscul este mare, va trebui probabil să ai mai multă grijă sau să nu faci sex în anumite faze ale sarcinii. Altfel, sexul este una dintre cele mai sigure și plăcute lucruri pe care le poți face!

„Nu în seara asta, dragule, hormonii mei au luat-o razna!”

Vei simți probabil că instinctul sexual te urmărește peste tot. Oboseală, conștiința propriului corp aflat în schimbare, modificările hormonale și sensibilitatea crescută a sânilor pot influența apetitul sexual. Deși este ceva normal să nu te atragă prea mult ideea de sex în timpul sarcinii, unele femei sunt tocmai la polul opus, simțind că libidoul depășește limitele normale! Dă vina pe hormoni și fii sigură că la un moment dat, în primul an de viață al copilului tău, viața sexuală va reveni la normal.

Găsește varianta confortabilă pentru tine

Pe măsură ce corpul tău se transformă, e posibil să observi că anumite poziții care îți plăceau înainte de a rămâne însărcinată, acum îți sunt peste mână, devenind chiar riscante pe măsură ce te apropii de termen. În general, după a patra lună, este recomandat să eviți să stai întinsă pe spate în pat, pentru a preveni apăsarea vaselor de sânge majore de către uterul aflat în creștere.

Fătul nu este afectat de viața ta sexuală

Te vei simți ușurată să afli că persoana care nu va fi afectată de activitatea sexuală este fătul. Lichidul din uter, precum și burtica ta îl protejează.

Întreabă experții NUTRICIA
Oricând ai nevoie de un sfat de încredere, ei sunt alături de tine.
Întreabă-i tot ce vrei să ştii legat de sarcină, nutriţie sau îngrijirea
bebeluşului tău.
Pune o întrebare